IBM se focuseaza pe managementul identitatii prin achizitia Lighthouse

Lighthouse Security Group, situata in Rhode Island, ofera servicii cloud de management al identitatii pentru intreprinderi.
In urma cu doua saptamani, IBM a cumparat Crossdeas, un dezvoltator de software care controleaza aplicatiile si serviciile cloud ce pot fi accesate de un angajat.

IBM a declarat ca va combina tehnologiile Lighthouse si Crossdeas pentru a construi o suita completa de software si servicii menite sa protejeze si sa gestioneze identitatile utilizatorilor.
Tehnologia de management al identitatii se asigura ca serviciile si continutul digital sunt accesate doar de cei care au permisiune.

Securitatea enterprise este unul din domeniile principale din IT asupra caruia IBM se concentreaza pentru a genera noi afaceri. Aceasta a investit peste 1 miliard $ anual in cercetarea legata de securitate, folosind 6000 de cercetatori si dezvoltatori din 25 de centre de securitate la nivel mondial. Cercetarea si achizitiile efectuate au si rezultate: IBM a anuntat ca a realizat o crestere de 20% a veniturilor legate de securitate in prima jumatate a acestui an.

Serviciul Lighthouse este proiectat a oferi toate capacitatile majore de obicei gasite intr-un pachet software de management al accesului destinat a fi instalat intern, inclusiv capacitatea de a furniza conturi noi de utilizatori, de a renunta la cont cand un angajat pleaca din firma, si single sign-on astfel incat angajatii trebuie sa se logheze o singura data pentru a utiliza multiple aplicatii.

Prin oferirea managementului identitatii ca si serviciu, Ligthouse poate gestiona angajatii care acceseaza resurse organizationale din afara firewall-ului, sau angajatii care utilizeaza comptere si dispozitive din afara organizatiei, un scenariu comun in randul organizatiilor adepte ale filozofiei “utilizeaza-propriul-dispozitiv”.

Lighthouse Security Group a fost o subsidiara a Lighthouse Computer Service, un integrator de sisteme enterprise, un partener vechi de afaceri al IBM.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?